Sakset/Fra hofta

Jonas Gahr Støre snakker om den politiske situasjonen under Arbeiderpartiets landsstyremøte i Oslo Kongressenter Folkets Hus 15. september. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Tiden løper fort i politikken, det hele er en evig valgkamp.

På borgerlig side er det halvveis kaos, på sosialistisk side ligger ørnen blant partiene – som historikeren Jens Arup Seip kalte Ap – nede. Essensen av norsk politikk for tiden er en manisk oppmerksomhet mot partier som får fire prosent. Men vi burde tenke mer på de store partiene.

Så hva kan Ap gjøre?

Nordmenn flest er sosialdemokrater i en eller annen utgave. Det burde gi gode muligheter for Ap. Det gjelder for partiet å fremstå tydelig og enhetlig.

Men gitt at Ap nå engang ser bort fra det man før kalte arbeidsfolk, og heller henvender seg til kvinner, innvandrere og svakerestilte mennesker i alle utgaver, ja, så får man rendyrke denne profilen.

Jeg har tenkt ut fem valgkamptips til Arbeiderpartiet som vil gjøre dagens kurs enda tydeligere:

Kampsak nr. 1 må bli å få valgt Mona Juul til FNs generalsekretær. Hun representerer alle kvinner, både i Norge og resten av verden. Hun er sterk, uavhengig, høyt utdannet, i det hele tatt et forbilde for kvinnenettverket i Arbeiderpartiet. Den norske staten bør ikke være smålig, 34 millioner for en plass i Sikkerhetsrådet, Mona er verdt det dobbelte. Tenk på Oslo-avtalen, hva kan ikke Mona få til som generalsekretær?

Kampsak nr. 2 må bli retten til eggdonasjon for alle. Altfor lenge har enslige 53-åringer som ikke liker tanken på eget eller andres kjønn blitt forhindret fra å bli foreldre. Det er en menneskerett og en skamplett at dette ikke er gjort for lengst. «Voksne trenger barn!» kan være et passende slagord å gå til valg på.

Kampsak nr. 3 går rett i kjernevelgergruppen: Rydd opp på universitetene! Fremdeles er ikke pensumlister fri for mannlige imperialister, fremdeles er det ikke kjønnsbalanse, fremdeles er det hvite, vestlige menn som er rektorer noen steder. Universitetene er viktige for at nye generasjoner skal bli lydige … øh … demokratisk innstilte mennesker av alle kjønn.

Kampsak nr. 4: Et klarere standpunkt til Midtøsten-konflikten. Den jødiske statens imperialisme må fordømmes. Norge må i samarbeid med våre nærstående regimer ta flere initiativ for å fordømme rasiststaten Israel og deres lakeier i visse ondsinnede miljøer – sier ikke mer! – i USA.

Kampsak nr. 5 handler om kampen mot kritikk av religion. Respekt for alle religiøse følelser, sunnimuslimske så vel som sjiamuslimske! I et multikulturelt samfunn har folk rett til å føle seg fritatt for kritikk av sin religion, derfor bør mye strengere lovgivning på plass som sikrer dette.

Disse gjennomtenkte rådene kan være et utgangspunkt, så ønsker vi ørnen blant partiene velkommen tilbake!

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal: