Viktor Orbán mener Vera Jourovás siste kommentarer er nedverdigende og et angrep på Ungarns regjering. Han krever at EU-kommissæren går av. Foto: Bernadett Szabo / Reuters / NTB Scanpix 

Ungarns statsminister Viktor Orbán krever at EU-kommissær Vera Jourová trekker seg etter det han mener er «upassende og uakseptable» kommentarer om landet.

Kravet kommer i et brev til EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen. Orban viser til uttalelser fra Jourová om at Ungarn er i ferd med å bli et «sykt demokrati», og at det ungarske folket ikke er i en stilling der de kan danne sine egne meninger.

– Uttalelsene er ikke bare et personlig angrep Ungarns demokratisk valgte regjering, men også nedverdigende overfor Ungarn og det ungarske folket. Det første er upassende, det siste er uakseptabelt, skriver Orban.

Jourová er visepresident i EU-kommisjonen med ansvar for blant annet europeiske verdier og rettsstatens vilkår, områder der forholdet til Ungarn er svært anstrengt.

 

Kjøp Roger Scrutons bok “Konservatismen” fra Document Forlag her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.