Lokallagsformann Adrian Smith-Stenberg, Oslo Øst FpU, foran Furuset T-banestasjon. Foto: Privat

Torsdag 24. september hadde Grorud Bydelsutvalg møte. Beboere hadde møtt opp for ytre sin bekymring i forhold til den økte kriminaliteten, de føler seg ikke trygge i bydelen.

– Det registreres at det er mange beboere som føler seg utrygge over en forverret situasjon, der ungdom skaper truende situasjoner, sier FrP- og FpU-politiker Adrian Smith-Stenberg til Document.

Smith-Stenberg fulgte beboernes appeller, som foregikk digitalt på Teams.

– Etter å ha bodd på østkanten nesten hele mitt liv så er det dessverre ikke overraskende at situasjonen blir mer og mer lik den man ser i Sverige. Dette er en av mange realiteter ved det multikulturelle samfunnet og en liberal innvandringspolitikk over flere tiår. Her må det stilles hardt mot hardt, vi kan ikke tillate masseinnvandringen fra ikke-vestlige land, og man må få en slutt på romantiseringen av gangsterkulturen.

Volden fra ungdom med innvandrerbakgrunn er økende flere steder i landet. Søndag ble en 19-åring banket opp av seks innvandrergutter i Drammen. Tidligere samme uke ble en ung gutt hugget i ansiktet med en machete på Bogerud i Oslo. Både i Stavanger og i Brumunddal har det blitt nødvendig at foreldre opptrer som vakter for barna sine til og fra skole og fritidsaktiviteter, grunnet ungdomsgjenger.

– Dette har man sett over lenger tid i andre land, spesielt i Sverige som er et nært eksempel. De siste ukene har jeg selv opplevd økt utrygghet på Romsås, der man har sett ungdommer med ikke-vestlig bakgrunn som oppfører seg truende mot forbipasserende utenfor Romsås Senter, sier Smith-Stenberg og legger til:

– Politiet oppfordrer befolkningen til å anmelde i større grad. Sakene må anmeldes.

 

Kjøp Klanen her!

Norge forandrer seg raskt i takt med innvandringen. Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.