Blokker på Romsås. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/Scanpix

På Romsås i Oslo skal bekymrede beboeres utrygge omgivelser løftes med ny veggkunst. Veggkunsten er et av tiltakene bydelen har vedtatt i et områdeløft.

Den 24. september ble bekymringen for økende kriminalitet tatt opp i bydelsutvalgsmøtet. Beboerne i bydelen varslet på møtet at de føler seg utrygge i hverdagen. Ett av flere tiltak bydelen har besluttet å iverksette for å bedre forholdene i området, er å male flere vegger med kunst.

Adrian Smith-Stenberg, lokallagsformann i Oslo Øst FpU, sier til Document at det hele minner om en Disney-film der man vil male vekk slemme kriminelle.

– Det er nesten så man skulle trodd at det hele er satire eller tatt ut av en barnefilm. Det er ikke kjedelige vegger som fører til segregering, gjengproblematikk og utrygghet. Det er greit at man får noen fine vegger, men man fjernet ikke de kriminelle fra Tøyen via benker og kunst, og det gjør man ikke på Romsås heller, sier Smith-Stenberg.

Smith-Stenberg mener at man må iverksette langt kraftigere tiltak for å fjerne de kriminelle fra gatene. Han etterlyser tiltak som løser roten til problemet, som å motarbeide romantisering av gangsterkultur. Man må anerkjenne at kriminaliteten og utryggheten er et resultat av flere tiår med forfeilet integrering og masseinnvandring fra ikke-vestlige land, sier han.

– Dette er helt klart et integreringsproblem, ikke et ungdomsproblem. Det bør være ganske innlysende når en beboer på Romsås forteller at en av gjengene som besøker Romsås, er oppkalt etter en av hærene til profet Muhammed.

– Eneste måten man kan få reelle resultater på, er å innføre knallharde tiltak mot de kriminelle, ved å sette dem lenge i fengsel og sende kriminelle innvandrere tilbake til sitt hjemland. Samtidig bør man ha mer fokus på assimilering, fremfor feilet integrering. Vi trenger innvandringsstopp fra ikke-vestlige land, avslutter Smith-Stenberg.

Kunsten kan beskues på  Facebook.

 

Kjøp julegaver fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.