Nytt

Google maps

Det gikk fire måneder fra en far klaget over antijødisk tagging på Majorstuen skole i Oslo til skoleledelsen fjernet tilgrisingen. Nå beklager rektor.

Med blå sprittusj har noen skrevet «Jews are not people» på en vegg tilhørende Majorstuen skole i Oslo, melder Vårt Land.

Over 950 elever går inn og ut gjennom porten hver dag. Flere av dem er jødiske barn. Teksten har stått på veggen i fire måneder.

– Det er alarmerende at dette har blitt stående så lenge, særlig med tanke på at forholdet har blitt meldt inn til skoleledelsen av en forelder, sier styreleder i Det Mosaiske Trossamfund (DMT), Rolf Golombek.

Tidligere denne uken ble Golombek kontaktet av en far som har barn på Majorstuen skole. Han hadde oppdaget tilgrisingen på skoleveggen i månedsskiftet april/mai. Han kontaktet da studieinspektør og kontaktlærer og ba om å få det fjernet. Fire måneder senere oppdaget han at den antijødiske teksten fortsatt sto der.

Rektor Marianne Mette Stenberg beklager tilgrisingen og bekrefter at teksten nå er malt over.

På epost til Vårt Land skriver hun at det er en rutinesvikt som er årsaken til at teksten er blitt stående på porten så lenge. Hun beklager glippen på det sterkeste.

(©NTB)