En mann har blitt skutt og ført avgårde med ambulanse  til sykehus i Rinkeby i den vestre delen av Stockholm (2018). Foto: Fredrik Sandberg / TT / NTB / Scanpix

Politiet i den belastede Stockholm-bydelen Rinkeby vil jobbe med seksåringer for å hindre rekruttering til kriminelle gjenger.

Arbeidet med å hindre nyrekruttering til de kriminelle gjengene tas nå inn i arbeidet med barna allerede fra seksårsalderen.

– Vi tror at det er lettere å få hjelp av foreldrene når de er såpass små. Vi må gå hånd i hånd med dem allerede når de er seks for å få stoppet rekrutteringen. Jeg tror vi kommer langt med denne arbeidsmåten, sier den lokale politisjefen Therese Rosengren.

Hun forklarer at politiet vil samarbeide tett med sosialtjenestene og skolene i kampen mot rekruttering til gjengene.

– Vi må stanset nyrekrutteringen om vi skal få bukt med skytingene og de kriminelle nettverkene som vi sliter med i vårt område, sier hun.

Politiets erfaring er at mange som vokser opp i Rinkeby sosialiseres inn i en kriminell hverdag.

– Hvis man ser storebrødre eller andre ungdommer som står og selger narkotika ved lekeplassen, eller at man blir bedt om å håndtere våpen for eldre kriminelle, da er det veldig lett å velge den banen selv når man blir litt eldre, sier hun.

Kjøp Klanen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.