Fylkessekretær Sondre Olsen i Vestland KrF beklager at han trykket ‘liker’ på en twittermelding som uttrykte støtte til mannen som slo ned Lars Thorsen på Sians markering lørdag.

Thorsen ble banket opp under en markering med appeller på Festplassen i Bergen. Olsen trykket ‘liker’ på en twittermelding som uttrykte støtte til voldsmannen, skrev Document søndag. Vi siterte Resett, som var først med saken.

I dag sier imidlertid Olsen til Resett at det hele bygger på en misforståelse:

Fylkessekretær Sondre Olsen sier i en kommentar til Resett at han føler seg misforstått og at han vil beklage likeklikket. Han sier han trodde Guldens twittermelding var ment ironisk og henspeilte på den omtalen Petter Northug hadde fått den siste tiden.

– Jeg vil beklage at et likerklikk på en annen persons twitterkommentar kunne misforstås slik. Jeg er en stor tilhenger av ytringsfriheten – også for SIANs leder – selv om jeg er svært uenig i budskapet hans. Jeg leste twitterkommentar som en ironisk kommentar knyttet til sakene om Northug. Jeg burde nok tenkt at dette kunne misforstås, og beklager derfor at jeg klikket liker på den kommentaren, sier Sondre Olsen til Resett.

 

Twittermeldingen var publisert av Morten Gulden, aktiv i Miljøpartiet de Grønne:

– Jeg tror han som slo ned Sian-lederen er en god gutt som har ofret mye og først og fremst fortjener vår støtte nå i denne vanskelige tiden, skrev Gulden.

 

Kjøp Halvor Foslis bok her! Annet opplag ute nå.

Kjøp Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂