KrF-politikeren Sondre Olsen (bildet) støtter «gutten» som slo ned Lars Thorsen. Han har likt en tweet fra Morten Gulden, som er aktiv i MDG. Foto: KrF

Fylkessekretær Sondre Olsen i Vestland KrF støtter mannen som slo Sian-leder Lars Thorsen til blods i Bergen i går.

Thorsen ble banket opp under en markering med appeller på Festplassen i Bergen lørdag. Olsen, som også har vært politisk rådgiver for byråd for barnehage og skole i Bergen, Filip Rygg, har trykket ‘liker’ på en Twitter-melding som forherliger volden mot Lars Thorsen, skriver Resett.

Twittermeldingen var publisert av Morten Gulden, aktiv i Miljøpartiet de Grønne:

– Jeg tror han som slo ned Sian-lederen er en god gutt som har ofret mye og først og fremst fortjener vår støtte nå i denne vanskelige tiden, skrev Gulden.

853 har i skrivende stund likt meldingen.

Gulden har vært redaktør for MDG-publikasjonen «Vår framtid» og aktiv i lokalpolitikken i bydel St. Hanshaugen i Oslo.

Han har tidligere vært kritisk til politiet, i en tweet tidligere i sommer skrev han «Hvem i all verden tror at politiet beskytter folk», som en kommentar til en aftenpostenartikkel som påpekte lav politibemanning.

Gulden har imidlertid ikke kommentert politibemanningen på Festplassen i Bergen lørdag – eller i hvilken grad politiet var i stand til å «beskytte folk».

Frps Jon Helgheim reagerer på at få venstreorienterte har tatt avstand fra voldshandlingen mot Sian-lederen.

– Ikke en gang grov vold klarer disse venstreradikale å ta avstand fra. Ytringsfriheten lever farlig på den kanten. Det er virkelig et sykt samfunn de ønsker seg, skriver han på Twitter.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂