Finansminister Jan Tore Sanner (H). Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix

Finansdepartementet  har bedt et eksternt advokatfirma vurdere om departementet, har mulighet til å instruere Norges Bank i ansettelsesen av Nicolai Tangen, skriver DN.

Dette kommer frem i et brev til Stortinget, sendt av Finansminister Jan Tore Sanner:

«Departementet har for å få belyst det juridiske rammeverket ytterligere, bedt et eksternt advokatfirma om å vurdere om overordnede statsorganer har rettslig adgang til å instruere hovedstyret i Norges Bank i dets arbeid med å ansette daglig leder av bankens forvaltning av Statens pensjonsfond utland, herunder i avtaleforholdet mellom Norges Bank og Nicolai Tangen», står det i brevet, som er en oppfølging av et tidligere svar til Frp-representant Sivert Bjørnstad. (Dagens Næringsliv)

Brevet skal etter det DN erfarer oversendes Stortinget tirsdag. Senere denne uken skal Finanskomiteen avgi sin innstilling. KrF ba i dag om at saken sendes tilbake til Hovedstyret i Norges Bank for vurdering, mens Arbeiderpartiet lørdag gjorde det klart at de ikke finner det riktig at Tangen får begynne som ny sjef for NBIM/Oljefondet 1. september.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.