Opprørte antirasister har fått Kjersten og Greg Offenbecker til å fjerne det norske flagget foran vertshuset. De tror det norske flagget er sørstatsflagget, som de anser å være rasistisk. Foto: Erik Johansen / NTB Scanpix (t.v.)Reuters / Brian Snyder / NTB Scanpix (t.h.)

Kjersten og Greg Offenbecker hadde det norske flagget hengende ved siden av det amerikanske ved inngangen til vertshuset sitt. Etter gjentatte konfrontasjoner og anklager om rasisme, valgte de til slutt å fjerne det. De ivrige moralistene trodde det norske flagget var sørstatsflagget.

Ekteparet driver et lokalt Bed & Breakfast i en liten småby i den amerikanske delstaten Michigan. De forteller i avisen Lansing State Journal at det norske flagget har vekket harme hos folk. Etter dødsfallet til George Floyd har ekteparet mottatt et tosifret antall hatmail, og også stadig blitt direkte konfrontert av mennesker som anklager dem for å være rasister.

Paret har nå lagt vekk det norske flagget, som de opprinnelig heiste for å hedre Kjerstens norske aner. Selv forteller Kjersten at hun aldri selv har sett særlige likheter mellom det norske flagget og sørstatsflagget, annet enn at fargene er like.

– Det er det at folk er så dumme som plager meg, sier Greg Offenbecker til avisen.

– Enten flagget vaier i vinden eller henger rett ned, så har det jo ingen stjerner. Flaggene likner rett og slett ikke, sier han oppgitt.

Den moralske indignasjonen irriterer også kona Kjersten. Paret har to sorte adoptivbarn, og har ikke lyst til å bære rasismestempelet. De siste ukenes opptøyer i USA har gjort «antirasistene» hissigere, og grensen ble nådd for paret sist uke. Nå ser de ikke for seg å heise det norske flagget i overskuelig framtid.

Paret påpeker det paradoksale i at de som opprøres mest over å se det de tror er sørstatsflagget, ikke en gang vet hvordan sørstatsflagget ser ut.

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.