Olje- og energiminister Tina Bru kan ikke svare på hva elektrifiseringen vil koste. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Elektrifisering av oljeplattformene på norsk sokkel er et av regjeringens prestisjeprosjekter i «klima-arbeidet». Men hva vil det koste? Olje- og energiminister Tina Bru har ingen formening. Departementet har nemlig ikke regnet på det.

Lønnsom drift av oljeplattformene er svært viktig for norsk økonomi. Derfor er det ikke unaturlig at det fra politiske hold stilles spørsmål omkring forhold som påvirker denne lønnsomheten.

Elektrifisering av plattformene er et slikt forhold. Jo mer denne elektrifiseringen vil koste, jo mindre gunstig vil totalregnskapet for oljevirksomheten bli.  Blir det svært dyrt, risikerer man at kostnadene ved driften overstiger inntektene. Dette er naturlig nok også avhengig av utviklingen i oljeprisen.

Men mange er altså opptatt av hva elektrifiseringen vil koste. Mandag ble det derfor stilt et skriftlig spørsmål i Stortinget til olje- og energiminister Tina Bru (H) om dette kostnadsbildet.

NRK Tekst-TV refererer svaret som ble gitt fra ministeren:

«Olje- og energidepartementet har ikke regnet ut hva det vil koste å elektrifisere oljeplattformene på sokkelen. Det kommer frem i olje- og energiminister Tina Brus svar på et skriftlig spørsmål fra Stortinget.»

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂