Irans øverste leder, Ayatollah Ali Khamene’i med maske på en pressekonferanse i Teheran i juli 2017. Foto: Twitter

USAs forrige etterretningssjef og profilerte Trump-venn, Richard Grenell kom søndag med en bitende Twitter-kommentar til Iran og hykleriet som rir hele verden. Grenell er selv homofil.

Grenells tvitring kom som et svar til tweeten Irans øverste leder, Ayatollah Khamene’i sendte ut samme dag, der han med maske sendte et dårlig skjult spark til Trump, som sjelden eller aldri er sett med maske.

Iranske homofile demonstrerer i Washington DC i 2019. Foto: Elvert Barnes/Wikimedia Commons

Richard Grenell fungerte som USAs ambassadør i Tyskland fra 2018 til februar i år. Deretter fungerte han frem til slutten av mai som øverste leder for USAs etterretningsorganisasjoner (DNI). Siden høsten 2019 har han vært President Trumps spesialutsending for fredsforhandlinger mellom Serbia og Kosovo.

Mange i Europa husker ham også for hans uttalelser til Breitbart, gjengitt i Frankfurter Rundschau rett etter han tiltrådte som USAs ambassadør til Tyskland i 2017. Hans uttalelser om at han ønsket å styrke konservative krefter i Europa, og at han ikke oppfattet Angela Merkel som en av dem, vakte raseri i Tyskland.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.