Nytt

Den amerikanske ambassadøren Richard Grenell mottas av den tyske presidenten Frank Walter Steinmeier.

USAs Tyskland-ambassadør Richard Grenell har overtalt stor tyske selskaper til å trekke seg ut av Iran, skriver Breitbart.

Grenell has scored a series of victories in recent days by successfully lobbying against a $400 million payment from the German central bank to the Islamic Republic and convincingcar company Daimler to cancel expansion plans in the country.

Many German businesses rushed to do business with Iran after the signing of the nuclear deal in 2015.

USA stiller store utenlandske selskaper overfor et valg: Dere kan gjøre business med oss eller Iran. Dere må velge.

Grenell was particularly instrumental in convincing Daimler to cancel its expansion and business with Iran, having met with the CEO of the company on several occasions, a U.S. official familiar with the process tells The Daily Caller.

The ambassador has met with several other CEOs of major German companies with planned business in Iran to deliver a stark message: either do business with Iran or the U.S., but not both.

 

Den norske regjeringen ønsker ikke å gi noe råd til norske aktører. Er det fordi den ikke ønsker å sette seg opp mot USA i en for dem viktig sak?

– Det knytter seg stor usikkerhet til hvordan de amerikanske sanksjonene vil ramme ikke-amerikanske aktører og hvilke virkninger EUs blokkeringsforordning vil ha. For norske aktører med virksomhet med eller i Iran er det derfor viktig å sette seg inn i de nye reglene, sier statssekretær Marianne Hagen (H) til NTB.

Hagen understreker at norske myndigheter generelt er varsomme med å vurdere rekkevidden av andre lands regler. Derfor ber hun norske selskaper om å selv vurdere konsekvensene av de ulike reglene fra USA. (NTB)