WHO Director-General Tedros Adhanom Ghebreyesus holder pressekonferanse i Geneve, 24. februar, 2020. Foto: Denis Balibouse/Reuters/NTB Scanpix

WHO hyllet det kinesiske regimets håndtering av koronaen. Nå hyller WHO Sverige for å ha satt ned en kommisjon for å granske håndteringen av koronaen. WHO er smittefarlige.

Mens Norge og resten av Europa ikke vil åpne grensene til Sverige fordi landet fortsatt ikke har kontroll på pandemien som har skyllet over verden, og mens en samlet norsk presse hamrer på at Trump ikke har kontroll med koronaen i USA så presterer altså WHOs sjef å hylle Sverige fordi de har nedsatt en kommisjon for å forstå “hvordan strategien har fungert”!

Men Aftonbladet og NTB lager “glad-saker” av det:

Skjermdump, Aftonbladet, 5.7.20

Verdens helseorganisasjon (WHO) er svært positiv til at Sverige har nedsatt en kommisjon for å granske håndteringen av koronautbruddet.

– Sverige har gjort noe svært viktig ved å innlede en granskning for å forstå hvordan strategien har fungert. WHO setter virkelig pris på dette initiativet, som også andre land bør ta lærdom av, sier WHOs generaldirektør Tedros Adhanom Ghebreyesus i et intervju med Svenska Dagbladet. (NTB)

Tenk det, Hedda!

Svenskene får ros for en strategi som åpenbart ikke har fungert! Se på de siste tallene fra Worldometers oversikt:

Statistikken er her rangert etter antall døde per million på verdensbasis. Sverige ligger bak flere europeiske land, men godt foran USA.

Her er det flere som burde ha god grunn til å gå i seg selv og gå stille i dørene. WHOs ledelse er vel utenfor terapeutisk rekkevidde, men Aftonbladet skal i alle fall ha for at de også gir plass til motforestillinger (våre uthevelser):

När Smittskyddsinstitutet blev Folkhälsomyndigheten klipptes banden till Sveriges toppforskare på Karolinska Institutet.

Forskarna som fick lämna, en elit inom smittskyddsforskning, bryter nu tystnaden.

Några av dem menar att forskningstappet kan ligga bakom en misslyckad pandemistrategi.

– Jag är övertygad om att det har spelat roll för hur pandemibekämpningen bedrivs nu. Man ser misslyckandet i överdödligheten bland de äldre.(Aftonbladet)

Sveriges regjering ønsket opprinnelig at en den svenske korona-kommisjonen skulle legge frem sin rapport etter det neste svenske riksdagsvalget, men etter påtrykk fra blant opposisjonen ble dette endret.

Tedros sier også at de stadig dalende dødstallene i Sverige er «svært oppmuntrende».

Koronakommisjonen ble nedsatt av regjeringen 30. juni. Den skal legge fram sin rapport i februar 2022.

Over 5.400 mennesker er døde etter å ha fått diagnosen covid-19 i Sverige. (NTB)

 

Kjøp Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.