WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus. Foto: (Salvatore Di Nolfi/Keystone via AP

Sjefen for WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesus, advarer mot senket beredskap mot koronaviruset. Han mener det kan overraske oss igjen. Andre er trolig overrasket over at han fortsatt sitter i stillingen.

Mens stadig flereland begynner å finne tilbake til normale etter koronapandemien, er WHO-ledelsen ennå ikke klare til å trappe ned angsten og slappe av.

NTB skriver om saken:

Det er risikabelt å senke beredskapen. Koronaviruset har overrasket oss igjen og igjen, advarer sjefen for Verdens helseorganisasjon Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Han understreket alvoret under åpningen av Verdens helseforsamling, WHOs årlige toppmøte, søndag.

– Jeg vet dette ikke er budskapet dere vil høre, sa Tedros Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Men han minnet om at pandemien ikke er over før det er kontroll på viruset over hele verden.

Antall rapporterte tilfeller øker i nesten 70 land i alle regioner, og det skjer samtidig som antallet som tester seg, har gått kraftig ned. Bare 57 land har vaksinert minst 70 prosent av innbyggerne, og nesten alle er høyinntekts-land, påpekte WHO-toppen.

– Viruset har overrasket oss ved hver korsvei, en storm som har rast gjennom lokalsamfunn igjen og igjen. Vi kan fortsatt ikke forutse hvilken vei den vil ta, sa han.

Document har ved flere anledninger omtalt denne WHO-sjefens opptreden i forbindelse med korona-pandemien, ikke minst hans forbindelser til det kinesiske regimet det ofte hevdes har et hovedansvar for hele pandemien.

Enkelte vil derfor undres over at hans karriere ser ut til å ha overlevd korona-historien.

Dette kan det leses mer om blant annet her:

Pompeo: WHO-sjefen kjøpt og betalt av Kina

Ny bok fra Document forlag, bestill i dag:

Bestill også:

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.