Opprørspoliti ble satt inn under demonstrasjon i Hong Kong 1. juli, 2020. REUTERS/Tyrone Siu/NTB

Kina truer med å straffe Storbritannia etter at landet tilbød 3 millioner av Hongkongs innbyggere en mulighet for å bli britiske statsborgere og flytte til Storbritannia. Onsdag annonserte utenriksminister Dominic Raab et skreddersydd innvandringsprogram for rundt 350.000 hongkongere som allerede har BNO-pass (British National Overseas). I tillegg kan 2,5 millioner søke om et slikt pass. Kinas ambassade i London utstedte et varsel:

‘We firmly oppose this and reserve the right to take corresponding measures. We urge the British side to view objectively and fairly the national security legislation for Hong Kong, respect China’s position and concerns, refrain from interfering in Hong Kong affairs in any way’.

Den nye sikkerhetsloven i Hongkong ble vedtatt av Folkekongressens stående komité og signert av Kinas president Xi Jinping tirsdag. Den nye sikkerhetsloven stenger for mulighetene for demokratiske protester.

A police flag warning protesters against the new law

Nye demonstrasjoner brøt ut i Hongkongs gater onsdag og politiet satte inn vannkanoner og brukte tåregass. Bilder og videoer av arrestasjonene er å finne på Twitter:

 

 

 

 

Daily Mail      BBC    The Times

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.