Tavle

Foto: Saul Loeb/Reuters/Scanpix

Motstanderne ligger som gjedda i sivet og venter på at Trump skal gjøre noe dumt. Han retweeter en tweet der noen roper «white power», og dermed er det gjort: Full blowout!

Det går en liten stund, så er tweeten borte. En talskvinne sier at Trump var begeistret over tilhengerne på videoen og ikke hørte at det ble ropt «white power».

Det lyder ikke sannsynlig. Man kan tydelig høre at det ropes «white power». Men hva så? Det kan hende Trump ikke bryr seg. Det kan hende han tenker at det ikke gjør noe nå som mediene tuter ørene til folk fulle av black power? Det kan hende han tenker at dette ikke betyr så mye? Det kan hende han ser en viss bonus i det? Det kan hende han forutser hvordan de liberale går amok og dermed vekker den motstanden hos vanlige folk som han vet å appellere til.

Dette får vi ikke svar på. Men én ting vet vi: Det er n’te gang mediene sier at «nå, nå har Trump lagt egget, dette reiser han seg ikke fra». Og hver gang har de tatt feil.

 

Her er NTBs «kontekst»:

I USA er mange nå i gang med å ta et nasjonalt oppgjør med rasisme og politivold i kjølvannet av protestbølgen som i vår brøt ut etter drapene på George Floyd og andre svarte amerikanere.

Trump har flere ganger blitt anklaget for å bidra til splittelse i spørsmål om minoriteter. Hans presidentskap har tilsynelatende oppildnet grupper som sverger til hvit overmakt og nasjonalisme, hvorav noen har omfavnet Trump, skriver nyhetsbyrået AP.