Norsk Industri har i samråd med helsemyndighetene utarbeidet en smittevernveileder for industrien slik at arbeidere fra EU/EØS kan jobbe under karantenetiden. Her viser helseminister Bent Høie (H) ved hjelp av en tommestokk hvor stor avstand det nå skal være mellom folk. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Norsk Industri har i samråd med helsemyndighetene utarbeidet en smittevernveileder for industrien slik at arbeidere fra EU/EØS kan jobbe under karantenetiden.

– Dette er svært godt nytt for mange industribedrifter. Nå kan bedriftene med mer forutsigbarhet påta seg nye ordre, fullføre inneværende ordre og kunne sørge for nødvendig vedlikehold på maskinpark og utstyr, sier administrerende direktør Stein Lier-Hansen i Norsk Industri.

Veilederen gir et smittefaglig grunnlag for at arbeidere, som kommer fra EU-/EØS-området for å bidra i norske industribedrifter, skal kunne utvise god forebyggende atferd. Industribedriftene må bruke veilederen til å gi grundig opplæring.

– Dette er et forsiktig steg i retning av å åpne opp grensene med EU-land. En gradvis åpning kun for bedriftskritisk personell vil også gi norske myndigheter nyttig erfaring med tanke på om vi skulle oppleve noen smittetilfeller i denne gruppen, sier Lier-Hansen.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.