NTB

Norsk Industri har betalt 936.344 kroner for leie av jaktrettigheter og hytte som eksdirektør Stein Lier-Hansen har brukt privat ved Møsvatn i Telemark.

Det forteller grunneieren, Viggo Coward, til E24. Hytta er annen enn hytta på Dargesjå, som det tidligere har blitt kjent at Norsk Industri også betalte for.

Coward forteller at Lier-Hansen har betalt for jakt og leid hytte av ham i flere tiår, og at eksdirektøren i 2013 ba om at fakturaene for jakt skulle sendes til Norsk Industri.

– I 2017 ba Lier-Hansen om at også regningen for hytteleie ble sendt til arbeidsgiveren, sier Coward.

Lier-Hansens advokat Stian Berger Røsland sier til E24 at hans klient ikke ønsker å kommentere saken. Det ønsker heller ikke Norsk Industri.

Tidligere i februar ble det kjent at Norsk Industri fra 2015 til 2023 på vegne av Lier-Hansen betalte for leie av et annet jaktområde med hytte ved Dargesjå på Hardangervidda.

Totalt brukte Lier-Hansen over 10 millioner kroner på «relasjonsaktiviteter» med jakt og fiske, ifølge Norsk Industri.

Lier-Hansen var direktør for Norsk Industri, den største landsforeningen i hovedorganisasjonen NHO, fra 2006 til utgangen av 2023.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.