Gjennomsnittlig kvadratmeterpris i Oslo er på 94.141 kroner, men skal du kjøpe hytte ved Oslofjorden, må du ut med mer enn dobbelt så mye.

En hytte på Bleikøya som bare er 29 kvadratmeter stor, var til salgs for 5,9 millioner kroner, noe som tilsvarer en kvadratmeterpris på hele 204.344 kroner, skriver Avisa Oslo.

Det er en kjent sak at prisene stiger når kvadratmeterne synker. Men heller ikke når man begrenser søket for boliger som er til salgs i Oslo og er mellom 28 og 30 kvadratmeter, kommer man over en kvadratmeterpris på 125.000 kr.

Bare to andre hytter på Bleikøya er solgt det siste året:

En på 36 kvadratmeter til 6,3 millioner kroner, og en annen på 88 kvadratmeter til 6,7 millioner.

Norsk Industri betalte nesten 1 million for Lier-Hansen-hytte

Marius Berger i Sem & Johnsen er osloøyenes supermegler. Han forklarer hvorfor hytta på 29 kvadratmeter, som nå er til salgs, er ekstra spesiell:

– Det er beliggenhet i første rekke til sjøen, og da blir prisen deretter, sier han.

Marius Berger sier at øyer som Lindøya, Nakholmen og Bleikøya må ses som ett og samme marked.

– Fjoråret var preget av mye usikkerhet. Dette har nå stabilisert seg, og folk føler på mer trygghet rundt hvordan de skal disponere pengene sine. Boligmarkedet har endret seg ganske radikalt, og dette smitter over på fritidsboligene, sier han.

Kjøpere finner man i alle aldersgrupper, fra unge barnefamilier til eldre, ifølge Berger.

Kort tid etter intervjuet med megler Berger ble hyttesalget en realitet.

 

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.