Når man ser på talsmann Teodor Bruu kan man bli fristet til å tro at det ikke koster ham en kalori å henvise Churchill til historiens skraphaug. Foto: Facebook

Talsmann for Grønn Ungdom, Teodor Bruu, går inn for å fjerne statuene av Winston Churchill og Ludvig Holberg fra Oslo sentrum.

– Vi synes det er helt åpenbart at man ikke skal ha statuer av rasister og slavehandlere i byen vår. Det bidrar til at en stor andel av byens innbyggere kan føle seg fremmedgjort og føle mindre trygghet enn de ellers ville gjort, sier Teodor Bruu til VG.

– Det vi i Grønn Ungdom sier er: ta ned statuene, flytt dem inn på et museum, og reis heller statuer av kvinnesaksforkjempere eller antirasister, sier han.

Det hele virker en smule teatralsk. Bruu og Grønn Ungdom spiller rollen som rebeller og de voksne politikerne kan spille rollen som ansvarlige. Trygve Slagsvold Vedum synes utspillet er helt forkastelig og skulle gjerne sett Churchill på en enda mer sentral plass.

Man får ikke helt forståelsen av at statuer nå halshogges og rives ned fra sine pidestaller på begge sider av Atlanteren, og at det er alvor.

Norge er også på god vei med sin revidering av skolebøker og syn på egen kultur og religion. Som preses i Den norske kirke, Olav Fykse Tveit, sier til Vårt Land: – Det er ikke vår oppgave å fortelle folk at kristendommen er bedre enn andre religioner.

Dermed har preses i Den norske kirke revet Kristus ned fra hans plass.

Det er vanskelig å fatte at det som skjer virkelig skjer. Det hele virker som en ond drøm.

Grønn Ungdom vil fjerne Oslos Churchill-statue

 

Forhåndsbestill Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.