Tavle

Illustrasjonsbilde: Vegard Grøtt / NTB

Det er populært å dra til utlandet for å lære av land som har kommet lengre enn oss. Stortingskomiteer flyr rundt til diverse destinasjoner for å høre hvordan andre har løst utfordringer i skoleverket, i helse- og omsorg eller transport.

Hvilke land kan en delegasjon dra til for å lære mer om hvordan Norge bør bekjempe rasisme, både mikro- og makrorasisme?

Det må da finnes land som er bedre enn oss, i og med at vi har så mye rasisme at vi må bruke titalls millioner på handlingsplaner og på heltidsansatte som jobber mot både sivil og offentlig diskriminering og rasisme.

Og uten at det ser ut til å hjelpe.

Det virker som om folk med tilgang på spalteplass  og mikrofoner mener rasismen i Norge bare blir verre og verre.

Er det noe å lære fra opprinnelseslandene til noen av våre mest kjente profesjonelle «antirasister»? Mohamed Abdis Somalia? Shoaib Sultans og Fakhra Salimis Pakistan? Yasmin Zannachis Marokko? Mina Adampours Iran?

Da jeg luftet spørsmålet i et lukket forum, kom det ett seriøst forslag: Israel.

Kanskje en stor delegasjon burde reise dit?