For første gang under pandemien dør det nå flere i Sverige i forhold til folketallet enn i alle andre land i verden. Grafikk: Financial Times.

Sverige troner helt i toppen av en lite attråverdig statistikk: Det dør nå flere i Sverige i forhold til folketallet enn i noe annet land i verden

Det er Financial Times som har innhentet tallene som viser at vårt naboland har verdens høyeste gjennomsittlige antall døde,

Sveriges ukegjennomsnitt på 6,6 døde per million innbyggere er høyere enn både Italia, Spania og Storbritannia.

Avisen har sammenlignet forskjellige lands dødstall basert på hvor lang tid det har gått siden de rapporterte 0,1 døde per million.

Sveriges ukesnitt den 59. dagen siden 0,1 døde per million ble rapportert er 6,6 døde per million.

Italia hadde på tilsvarende dag (som inntraff 30. april) 5,7 døde per million. Spania hadde 4,2 (8. mai). Storbritannis snitt på dag 59 var 6,4 døde per million (16. mai).

Søndag hadde Sverige registrert 3.679 coronaofre.

Financial Times har hentet dataene fra det europeiske smittevernbyrået (ECDC). Avisen viser ukesnittet per dag for å minimere en utbredt feilkilde: etterslep i rapporteringen.

Foreløpig kan man ikke sammenligne med USA, som ikke har vært rammet like lenge og derfor ennå ikke har kommet til dag 59.

Per 17. mai har USA 275 døde per million, Sverige 365.

 

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂