Foto: Lise Åserud / Scanpix.

Norsk Lokomotivmannsforbund (NLF) og Norsk Jernbaneforbund (NJF) stopper mandag togene i to minutter i protest mot innføringen av EUs fjerde jernbanepakke.

Samtidig som togene stoppes klokken 15.00, vil 50 jernbanefolk og støttespillere samles foran Stortinget for å protestere, i tråd med smittevernreglene.

I en pressemelding fra Norsk Jernbaneforbund hevdes det at regjeringen vil avdemokratisere jernbanen.

«Regjeringen har allerede vedtatt jernbanereformen. Å vedta EUs jernbanepakke er derfor ikke nødvendig, men vil låse norske folkevalgte til denne måten å organisere jernbanen på for all framtid», står det i meldingen.

– Regjeringen vil flytte makta til EU og gjøre anbud, konkurranseutsetting og privatisering obligatorisk på jernbanen for all framtid, sier forbundsleder Rolf Ringdal i Norsk Lokomotivmannsforbund.

«Stortinget skal i år behandle EUs fjerde jernbanepakke. Sier Stortinget ja, blir Norge pålagt å avgi suverenitet over egen jernbane, Statens jernbanetilsyn blir avskiltet og Norge må innføre EUs jernbanepolitikk til evig tid, utenfor Stortingets kontroll», skriver Jernbaneforbundet.

(©NTB)

 

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!




Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.