NBCs Chuck Todd klippet et sitat av justisminister William Barr slik at han fremsto kynisk istedetfor klok. Selvsagt ble dette oppdaget og det vakte sterke reaksjoner. NBC sa i en tweet at det skyldtes en glipp.

Men ingen unnskyldning for at man manipulerte uttalelsen til landets justisminister i en for landet viktig sak.

Alle midler er tillatt for å få ram på Trumps viktigste minister.

CBS Catherine Herridge gjorde et intervju med Barr. Herridge er en av de få dyktig og ærlige journalistene i Trump-hatende medier. Hun setter seg ikke bare inn i sakene, men er en som driver dem frem.

Det samme kan ikke sies om Chuck Todd.

Asked by CBS News’ Catherine Herridge how history would judge the DOJ’s decision to move to dismiss the Flynn case, Barr initially responded, laughing: «Well, history is written by the winners, so it largely depends on who’s writing the history.»

After the brief clip aired, Todd remarked that he was «struck by the cynicism of the answer — it’s a correct answer, but he’s the attorney general. He didn’t make the case that he was upholding the rule of law. He was almost admitting that, yeah, this was a political job.»

Først feilsiterer Todd Barr, for så å oppkaste seg til dommer over ham. Det er litt samme metode som FBI benyttet overfor Flynn. Heller ikke de daværende FBI-sjefene ser grunn til å angre. De angriper Barr.

Da notatene til sjef for kontraetterretningen Bill Priestap viste at FBI-ledelsen drøftet hvordan de skulle få ram på Flynn, ble det nesten ikke omtalt av Trump-hatende medier. Først da tiltalen mot Flynn ble frafalt, gikk de bananas.

Amerikanerne har forstått at dette er et spill. De er blitt på vakt mot manipulasjon. Når de hører hva Barr virkelig sa, reagerer de med indignasjon mot NBC og Todd.

In the full clip, which the NBC show did not air, Barr immediately went on to state explicitly that, in fact, he felt the Flynn decision upheld the rule of law.

«I think a fair history would say it was a good decision because it upheld the rule of law,» Barr said. «It upheld the standards of the Department of Justice, and it undid what was an injustice.»

I intervjuet sier Barr at han synes det er leit at samfunnet er blitt så polarisert at man har mistet evnen til å se at standarden for lov og rett er den samme til alle tider. Det finnes bare en rettferdighet.

NBC admits Chuck Todd’s ‘Meet the Press’ deceptively edited Barr remarks on FlynnGregg Re

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.