Julie Brodtkorp etter møtet i representantskapet i Norges Bank om ansettelsen av Nicolai Tangen som oljefondssjef mandag morgen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Representantskapet i Norges Bank har oversendt sine merknader om ansettelsesprosessen av Nicolai Tangen som Oljefond-sjef til hovedstyret i banken.

Representantskapet møttes mandag morgen klokka 7 for å holde sitt andre møte for å diskutere svarene de har fått fra hovedstyret i Norges Bank om ansettelsesprosessen.

– Vi har nå behandlet saken og har sendt våre merknader til hovedstyret. Det eneste vi naturlig nok ikke kan komme med merknader til, er ansettelsesavtalen, fordi den ikke eksisterer ennå, sier representantskapets leder Julie Brodtkorb til NTB etter møtet.

Hun vil foreløpig ikke kommentere innholdet i merknadene, men sier at de vil bli lagt ut i sin helhet av Norges Bank, trolig i løpet av dagen.

– Der kommer vi inn på alle de aspekter i saken som vi stilte spørsmål om til hovedstyret.

Et enstemmig representantskap har stilt seg bak merknadene som nå er sendt videre. Brodtkorb sier at de nå er ferdig med behandlingen de delene av saken som ikke gjelder ansettelsesavtalen.

– Avtalen vil vi ta opp til behandling i representantskapet når den foreligger, sier hun.

 
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.