Leder for representantskapet til Norges Bank, Julie Brodtkorb, mener banken lemper på kravene etter å ha sett avtalen, som ble offentliggjort tirsdag, mellom påtroppende oljefondssjef Nicolai Tangen og Norges Bank. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix

Leder av Norges Banks representantskap, Julie Brodtkorb, går hardt ut mot avtalen mellom Norges Bank og den nye oljefondssjefen.

Det var VG som omtalte saken først.

Brodtkorb sier til Dagens Næringsliv at avtalen mellom sentralbanken og den nye oljefondssjefen Nicolai Tangen, som ble offentliggjort på tirsdag, ikke oppfyller kravet om å fjerne all risiko.

– Avtaleverket endrer ikke på at hovedstyret har lagt seg på en linje om å demme opp for risiko, mens representantskapet mener risiko for interessekonflikter mellom Tangens private investeringer og Nbim må elimineres, sier Brodtkorb.

Representantskapet mener banken lemper på kravene for Tangen i forhold til kravene som stilles andre ansatte i oljefondet.

Norges Bank ønsker ikke å kommentere saken overfor NTB.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.