Nytt

En ordknapp leder av representantskapet; Julie Brodtkorb, kommer ut av Norges Bank etter et langt møte om Tangen-saken. Foto: Vidar Ruud/Scanpix

Representantskapet i Norges Bank var samlet til et fire timer langt møte onsdag. Det resulterte i at man oversender flere spørsmål til hovedstyret. Hvilke spørsmål dette er, vil ikke leder Julie Brodtkorb svare på, men hun sier de tok opp Tangens private investeringer og om Slyngstad har overholdt regelverket.

– Vi har fremdeles noen spørsmål vi ikke har fått svar på, og de vil oversendes til hovedstyret for en skriftlig besvarelse, sier Brodtkorb til NTB.

Representantskapet vil igjen møtes når besvarelsen kommer, sier hun. (…)

– Som tilsyn så er vår oppgave å gå gjennom hele prosessen, og det er det vi har gjort. Det har da oppstått noen spørsmål som vi ønsker å få et skriftlig svar på, sier hun, og legger til at hun har full tillit til sentralbanksjefen.

Flere temaer sto på dagsordenen på onsdagens møte. I tillegg til selve ansettelsesprosessen, ønsket representantskapet å se nærmere på Tangens private investeringer. De ville også vurdere om nåværende sjef for oljefondet Yngve Slyngstad har opptrådt innenfor regelverket. (…)

– Jeg tror alle skjønner at det å ha uro rundt en ansettelse ikke er heldig for noen organisasjon – heller ikke Norges Bank, sier hun til NTB.