Sør-Korea er et av landene som har kommet lengst i å overvinne korona-viruset. Men den gode utviklingen har brått fått seg smell. Myndighetene i Sør-Koreas hovedstad Seoul stengte lørdag flere tusen barer og nattklubber på grunn av nye tilfeller av koronasmitte.

Pilene har pekt i riktig retning. Sør-Korea har i det siste gradvis gjenåpnet samfunnet, livet har vendt tilbake til det normale på mange områder av samfunnet. Men så gikk det plutselig galt. Det var svært lite som skulle til.

Det er NTB som melder at myndighetene i hovedstaden Seoul nå så seg nødt til å stenge hele 2.100 barer, nattklubber og diskoteker igjen. Flere titalls personer har nemlig blitt smittet av koronaviruset.

Mange av de smittede hadde forbindelser til en 29 år gammel mann som besøkte tre nattklubber før han testet positivt.

Myndighetene forsøker ifølge NTB nå å kontakte over 1.900 mennesker som hadde vært på de tre nattklubbene og andre steder i nærheten.

Ordfører Park Won-soon sier at framgangen som er oppnådd i kampen mot koronaviruset, nå er truet på grunn av noen få uforsiktige mennesker.

Faren for tilbakeslag går hånd i hånd med at restriksjoner oppheves og samfunnet gjenåpnes. Det er vanskelige avveininger som må tas av de ansvarlige.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal: