Statsminister Boris Johnson og representanter for det britiske helsevesenet holdt tirsdag en pressekonferanse i London om regjeringens handlingsplan mot koronaviruset. Foto: Frank Augstein / Pool / NTB scanpix

Britiske myndigheter har lagt planer for et «worst case» virusscenario der millioner blir smittet, flere tusen kan dø og 20 prosent av arbeidstakerne blir syke.

– Det er ganske uvanlig at regjeringen offentliggjør en plan som inneholder ting vi håper vi ikke blir nødt til å gjennomføre, sa helseminister Matt Hancock til BBC tirsdag.

Fortsatt er det mye vi ikke vet om koronaviruset, og den britiske handlingsplanen beskriver flere ulike scenarioer. De spenner fra en situasjon som minner om en mild influensa, til noe à la spanskesyken for hundre år siden.

I verste fall ser myndighetene for seg at mange millioner kan bli smittet og at tusenvis kan dø. I så fall vil samfunnet bli satt under stort press, heter det i planen.

 

Les også: Korona i Norge: Myndighetene forsøker å lure befolkningen

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.