President Trump i det ovale kontoret i Det hvite hus i Washington, D.V., den 7. mai 2020. Foto: Tom Brenner / Reuters / Scanpix.

Etter at det amerikanske justisdepartementet torsdag frafalt saken mot den tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiveren Michael Flynn, går USAs president Donald Trump uvanlig hardt ut mot dem som brakte Flynn i vanskeligheter.

«De er avskum», sa Trump, som hilste frafallelsen velkommen og sa at Flynn er uskyldig.

CNBC siterer presidenten:

“He was an innocent man. He is a great gentleman,” Trump told reporters at the White House. “Now in my book he’s an even greater warrior.”

For Trump handler denne historien om at hans politiske motstandere ville ta ham ned ved å gå etter rådgiverne hans:

Trump, who said he had not known beforehand of the decision to drop the case, said, “He was targeted by the Obama administration and he was targeted in order to try and take down a president.”

Presidenten setter sine forhåpninger til at de som fikk Flynn ut på glattisen, må betale en høy pris for det Trump mener er forræderi:

“And I hope a lot of people are going to pay a big price, because they’re dishonest crooked people, they’re scum, and I say it a lot, theyre scum, they’re human scum. This should never have happened in this country,” Trump said.

“They got caught. Very dishonest people, but much more than — it’s treason. It’s treason.”

Dokumenter som ble frigitt i slutten av april viste at tjenestepersoner i FBI hadde drøftet hvordan de skulle gå frem for å få Flynn avsatt og tiltalt, og disse dokumentene var medvirkende til at saken mot ham ble frafalt.

Denne sensasjonelle utviklingen i saken glimrer ved sitt fravær i dekningen hos NRK, NTB, Aftenposten og VG. Samtlige finner det for godt å minne om at Flynn hadde innrømmet løgn overfor FBI, men ingen av dem opplyser om FBIs illegitime opptreden, som er totalitære stater verdig.

På den måten begår de selv et slags forræderi mot sannheten. Det resulterer riktignok ikke i justismord, men de dekker over et justismord, og de får det til å se ut som om Flynn egentlig er skyldig, og at det således kanskje ikke er rett at saken frafalles.

Tilgi dem ikke.

 

Kjøp «Klanen» her!