Foto: Twitter

Volker Van der Graaf, som 6. mai 2002 myrdet den populære politikeren Pim Fortuyn på parkeringsplassen utenfor radiohuset i Hilversum, er en fri mann.

Van der Graaf ble dømt til 18 års fengsel. Aktor la ned påstand om livsvarig fordi angrepet var et angrep på demokratiet, men domstolene tok ikke begrunnelsen til følge.

Allerede i 2014 kunne Van der Graaf få permisjon.

Han er per 30. april ferdigsonet og kan leve uten restriksjoner,

Volker Van der Graaf slik han så ut i 2002.

Van der Graaf var venstreorientert og dyrevernaktivist. Han begrunnet drapet med at han ville beskytte muslimer mot politikere som Fortuyn.

Det reiste og reiser spørsmålet om mediene og de andre politikernes ansvar som fremstilte Fortuyn som en fare for demokratiet.

Maverick Dutch anti-immigration politician Pim Fortuyn is seen in a April 3, 2002 file photo. Fortuyn was shot several times May 6, 2002 afternoon and was in a critical condition a spokesman for his party said. Photo: Leo Vogelzang/Reuters/Scanpix. Når dette bildet er tatt har Fortuyn bare en måned igjen å leve. Han var en meget sterk personlighet, akademiker, homofil og direkte. Normalt skulle slike egenskaper gjort Fortuyn til en medieyndling, men han kritiserte grupper som mediene har tatt under sine beskyttende vinger. Dermed ble han til en «maverick». Huske at denne omtalen er skrevet av Reuters mens han svevde mellom liv og død.

Drapet på Fortuyn var det første politiske drap i Nederland på flere hundre år.

Deretter fulgte drapet på filmskaperen Theo van Gogh.

Medienes dårlige samvittighet kan avleses i at det er liten omtale av alle drapene på islam-kritikere i Vest-Europa. Man behandler det som enkelthendelser som glemmes etter en stund.

 

Netherlands: Man who murdered pro-freedom politician Pim Fortuyn “to protect Muslims” is a free man, no supervision

 

 

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.