Menneskets beste venn står parat til å hjelpe til i coronakrisen. Den britiske ideelle organisasjonen Medical Detection Dogs vil trene opp seks hunder til å lukte om mennesker er smittet med coronaviruset. Leder og co-stifter av organisasjonen, Dr Claire Guest, sier at i prinsippet så er de sikre på at hunder kan oppdage covid-19. Vi leter etter en måte hvor vi trygt kan høste lukten av viruset fra pasienter og presentere det for hundene, sier hun. Målet er at hundene vil kunne sjekke alle, også de som ikke viser symptomer slik at vi vet om de trenger å bli testet for viruset.

“In principle, we’re sure that dogs could detect COVID-19.  We are now looking into how we can safely catch the odour of the virus from patients and present it to the dogs.

“The aim is that dogs will be able to screen anyone, including those who are asymptomatic and tell us whether they need to be tested.  This would be fast, effective and non-invasive and make sure the limited NHS testing resources are only used where they are really needed.

Hunder er allerede trent opp til å lukte om folk har malaria.

Professor Steve Lindsay ved Durham University sier at hvis prosjektet er en suksess, så vil man kunne bruke hunder på flyplassene når pandemien går mot slutten for å identifisere bærere av viruset. Dette vil hjelpe til å hindre et oppbluss av smitte etter at vi har fått den nåværende epidemien under kontroll, sier han.

 

Her sjekkes det for malaria:




Flink bisk.

Sky News

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.