I tillegg til feber, tørrhoste, sår hals, pustevansker, røde øyne og tap av lukte- og smakssans, så har legene funnet at barn og unge kan få røde, såre utslett på tærne hvis de er smittet. Tærne hovner også opp. For mange av de yngre som har fått påvist smitte er «covid-tærne» eneste symptom. Covid-tær er funnet på pasienter i Italia, Frankrike, Thailand, Spania og USA. Covid-tær er foreløpig ikke offisielt bekreftet som et symptom på covid-19.

The Spanish General Council of Official Podiatrist Colleges skrev at sårene i økende grad blir sett på pasienter med covid-19, særlig blant barn og ungdommer. Også voksne kan få det.

Hudlege Nazanin Saedi ved Thomas Jefferson sier at det kan ha noe med hvordan viruset stimulerer betennelse og at betennelsen gir «mikro blodpropper» i sirkulasjonen.

«It can be a localized inflammation to the finger or toes. Or, it can be the inflammation causing microclots in the circulation,” she says. She also points out that an increase in blood clotting has been seen in those who are very ill. “They see this in asymptomatic patients but also patients who are critically ill.»

En åtte år gammel jentes tær. 

Også på fingrene kan utslettet oppstå:

 

eu.usatoday    nypost    health.com   Chicago Daily Herald

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.