Nytt

Nicolai Tangen i London den 26. mars 2020. Foto: Nina E. Rangoy / NTB scanpix.

Harald Kringlebotn var hodejegeren som kontaktet Nicolai Tangen om jobben som sjef i oljefondet. De to kjente hverandre fra før av.

Det melder Dagens Næringsliv.

Kringlebotn leder den norske avdelingen til byrået Russell Reynolds, som ble brukt av Norges Bank til å finne Yngve Slyngstads arvtaker som sjef for oljefondet. Nicolai Tangen, som fikk jobben, opplyser at han kjente Kringlebotn både privat og gjennom at han selv hadde brukt ham til å finne ny direktør til Sørlandets Kunstmuseum (SKMU), som forvalter Tangens kunstsamling.

– Vi er ikke nære venner, men har truffet hverandre i enkelte sosiale sammenhenger, hovedsakelig fordi våre koner har noen felles venner. Harald var en av fire personer i Russell Reynolds som intervjuet meg, sier Tangen.

(©NTB)

 

Kjøp «Klanen» her!

 

Kjøp Peder Jensens bok her!