EU-kommissær Margrethe Vestager advarte i helgen om faren for at Kina kjøper opp vestlige selskaper som kommer i vanseligheter pga pandemien Kina har skapt. Men kanskje hun også skulle inkludert en advarsel om at Kina kjøper opp mennesker?

Mike Rake var styreformann for British Telecom. Nå slutter han for å bli medlem av styret i Huawei. Det må sies å være en bombe.

Rake ar blant dem som advarte mot å utelukke Huawei fra det britiske 5 G-markedet.

Huawei was chosen in Europe because its technology allegedly provides superior performance and lower cost than other providers. According to British Telecom chairman, Sir Mike Rake “Any attempt to further restrict Huawei 5G equipment or to remove existing 4G equipment, will not only incur very significant costs but prejudice trade relation-ships with China and will significantly set back the government’s broadband ambition. He continued, “This, in turn, will further damage our competitiveness as an economy, at what is a critical moment.” However, such reluctance to disengage with Huawei will likely be thwarted in light of China’s conduct and role in the pandemic.

Rakes overgang vil ikke gå ubemerket hen. Det er et opprop fra backbenchers i det konservative partiet som forlanger at regjeringen helt utelukker Huawei. Boris Johnson falt ned på et kompromiss der Huawei skulle få bygge ikke-sensitiv infrastruktur.

 

As world awakens to China’s duplicity, urgent consequences are due

 

Kjøp «Klanen her!
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.