Nytt

Bjørg Marit Andersen. Arkivfoto: Tor Richardsen, NTB Scanpix

– Dersom Regjeringen nå åpner for «bremsing» og fri smitte blant barnehagebarn og småskolebarn uten dokumentert stopp av nysmitte, er jeg redd for at det blir en stygg «nedoverbakke» for alle, ikke minst for befolkningen, skriver professor i hygiene og smittevern, Bjørg Marit Andersen, i Dagbladet.

Andersen skriver dette i en kronikk, publisert mandag.

– Å slippe løs smitten igjen ved å åpne barnehager og småskoleklasser over hele landet om kort tid; 20 april, er etter min mening en såkalt «halseløs gjerning» som kan føre til et katastrofalt resultat for mange mennesker, barn iberegnet.

Den nå pensjonerte professoren i hygiene og smittevern ved Ullevål sykehus anklager regjeringen for å ville hoppe av sin egen smittevernstrategi, midt i løpet.

– For det første er kanskje epidemien på riktig vei- men langt fra stoppet. Når Regjeringen begrunner redusert antall sykehusinnleggelser og respiratorpasienter som årsak til å gjenåpne samfunnet, bruker den ikke riktig beregningsgrunnlag. Coronasyke pasienter i sykehjem og hjemmesykepleie som nå ikke legges inn i sykehus eller på respirator, regnes ikke med.

Hun viser også mangelen på smittevernutstyr, både på sykehusene og hos befolkningen. Dette er det rapportert om fra flere kilder i ukevis, og senest søndag fikk Document dette tipset fra en anonym leser:

På legevakta i Bærum (en av Norges største), kan ansatte bare ha på seg munnbind hvis de møter pasienter de har mistanke om kan være korona smittet. Er det ikke slik mistanke, så skal de ikke bruke munnbind. Dette for å spare på munnbindene.

Andersen hevder regjeringen og dens rådgivere ikke har forstått at barn og deres behov for nærkontakt betyr at de like gjerne kan være smittebærere.

For det tredje er barnehagebarn og småskolebarn og deres familier og personell blant de mest sårbare og smitte-utsatte i samfunnet. Barn blir trolig like ofte smittebærer som voksne, men kan spre smitten mer enn voksne ved sin aktivitet og behov for nærkontakt. Forskjell med hensyn til smitte og utvikling av sykdomstegn har ikke Regjeringen forstått.

Uforsvarlig og uklokt av Regjeringen! 
Gjenåpningen kan bli katastrofal, skriver smittevernekspert Bjørg Marit Andersen. (Dagbladet)

Les også:

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Les også