Folk koser seg i solskinnet ved Akerselva i Oslo torsdag 19. mars. Ingen ser ut til å bry seg det minste om å holde minst en meters avstand. Foto: Privat

Helseminister Høie varslet torsdag hyttefolk om at de ikke vil få dispensasjon fra «hytteforbudet». Det gjør han samtidig som Oslo-folk nyter vårsola i store ansamlinger, og samtidig som sykehusene Høie er øverste sjef for, mangler verneutstyr.

Kort tid etter vi la ut sakene om sykehusenes skrikende mangel på munnbind og annet verneutstyr, noe som ikke minst skyldes myndighetenes egen inkompetanse, kan vi lese i denne meldingen fra NTB:

Høie forbyr opphold på hytte utenfor hjemkommune

Helseminister Bent Høie (H) forbyr opphold på hytte utenfor hjemkommune. Det blir ingen dispensasjonsmuligheter.

På torsdagens pressekonferanse gjorde han det klart at det gjøres noen unntak, blant annet for familier hvor ett familiemedlem er bekreftet smittet, men ikke de andre.

Da kan resten av familien være på hytta, slik at man unngår at de også blir smittet, mens den som er syk, må være hjemme, opplyste statsråden. (@NTB)

Lest? Da kan lesere som bor i Oslo, om de tør, selv besøke godt besøkte kjøpesentre som på Manglerud eller Nydalen torg, om de da ikke har lyst til å ta en familiedag på IKEA Furuset, slik mange andre gjør, etter det vi får rapporter om.

Det må være lov å spørre om myndighetene har blitt rammet av hyttegalskap!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.