Elever i klasse 4C på en skole i Oslo får hjemmeundervisning med sin grunnskolelærer og kontaktlærer ved bruk videokonferanse i Teams.Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

På ett døgns varsel måtte alle landets lærere hive seg rundt og bli digitale hjemmeundervisere. Erfaringen viser at mange jobber mye mer enn vanlig.

Mange lærere har jobbet mye mer enn ellers i de tre ukene skolene har vært stengt på grunn av virusutbruddet, skriver Klassekampen. Digital undervisning har medført at mange er koblet på langt ut over normal arbeidstid.

Leder Steffen Handal i Utdanningsforbundet melder om samme tendens over hele landet. Lærerne i hjemmekontor jobber ekstremt mye og arbeidstid og fritid flyter sammen.

– Som mange andre yrkesgrupper er lærerne ekstra belastet i disse dager. De er litt slitne. Nå skal mange av dem ha velfortjent ferie, sier Handal.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.