Nytt

Lombardias guvernør Attilio Fontana tar på munnbind idet han i Milano den 26. februar 2020 opplyser at han går i karantene etter at en medarbeider av ham testet positivt for koronaviruset. Stillbilde fra Facebook Live via Reuters TV / Scanpix.

Myndighetene i Lombardia-regionen i Italia påbyr fra søndag 5. april enhver som forlater sitt hjem, å dekke til nese og munn for å beskytte seg selv og andre mot koronaviruset.

Påbudet er fastslått i en forordning utstedt av Lombardias guvernør Attilio Fontana, skriver Corriere della Sera.

I et rundskriv fra de regionale myndighetene presiseres det at den som ikke er i besittelse av munnbind, kan improvisere ved å bruke et skjerf eller et tørkle i stedet.

Guvernøren beordrer tildekking av nese og munn til tross for at det ikke finnes vitenskapelig konsensus om virkningen av dette tiltaket.

Butikker som har lov til å holde åpent, er ellers forpliktet til å skaffe engangshansker og desinfeksjonsmiddel for hendene til veie for kundene, opplyser den italienske avisen.

Lombardia er den regionen i Italia som er desidert hardest rammet av pandemien, med over halvparten av de mer enn 15.000 dødsfallene hittil.

 

Kjøp Peder Jensens bok her!

Les også