De nye reglene som italienske myndigheter forventes å innføre vil stanse all reising til og fra hele den nordlige Lombardia-regionen og provinser i fire andre norditalienske regioner. Alle museer, treningsstudioer, kultursentre, ski-feriesteder og svømmehaller vil sannsynligvis også bli stengt fra og med søndag. Det samme gjelder skoler og universiteter.

Kafeer og restauranter vil få lov til å holde åpent hvis de kan garantere minst 1 meter avstand mellom gjestene.

Så langt er det kun noen «røde soner» som har vært i karantene, men etter at antall nye smittede har økt voldsomt, så vil karantenen gjelde for hele Lombardia-regionen og elleve provinser utenfor Lombardia med tilsammen rundt 12 millioner mennesker. Antall smittede er nå 5883 i Italia, med 233 døde.

Alle som jobber i helsevesenet vil få kansellert ferie. Bryllup, begravelser og sportsarrangementer vil bli utsatt.

Karantenen vil gjelde frem til 3. april.

Sky NewsReutersLa Stampa

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂