En ansiktsmaske festet til en skulptur på piazza Carlo Alberto i Torino, regionhovedstaden i Piemonte. Foto: Massimo Pinca / Reuters / scanpix

Nå slår også Piemonte alarm: – Om mindre enn tre dager vil vi ha en dobling i antall smittede og fulle intensivavdelinger.

Det er regionpresident Alberto Cirio som slår alarm i et brev til statsminister Giuseppe Conte, skriver La Repubblica:

«Våre prognoser viser at vi vil ha en dobling i antall smittede om mindre enn tre dager i Piemonte, og da har vi nådd kapasitetsgrensen for intensivavdelingene».

Regionpresident Alberto Cirio.

Cirio fastslår at situasjonen er dramatisk.

«Til tross for at vi nesten har doblet kapasiteten i intensivavdelingene er det nesten fullt, utstyr og medisiner kommer ikke, sykehuspersonalet er utslitt, til tross for at vi har fått forsterkninger. Vi forstår at situasjonen er vanskelig i hele landet, men tilstanden hos oss og i Lombardia er dramatisk.»

 – Vi trenger hjelp, utstyr og mannskaper, skriver Cirio i brevet, som også er undertegnet av hele regionrådet i Piemonte.

Piemonte hadde rekordmange koronadødsfall fredag: 44. Så langt har 224 dødd av viruset.

Det bor nesten 4,5 millioner mennesker i Piemonte, som er nabo med Lombardia – den hittil hardest rammede regionen i landet. Piemonte er kjent for sin vinindustri, og er i likhet med Lombardia en av Italias rikeste og mest velutviklede regioner. Regionhovedstaden er Torino, bilmerket Fiats base.

Kjøp Oriana Fallacis bok her


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂