Nytt

REUTERS/Toby Melville

Diederik Gommers, leder av det nederlandske intensivhjelpforbundet, har fortalt til mediene at mellom 66% og 80% av coronasmittede på intensivavdelingene han hadde sett hadde vært overvektige. Årsaken er fremdeles ikke undersøkt, men Gommers mente at det kunne være en kobling til diabetes blant overvektige som gjør dem ekstra sårbare for viruset. I tillegg vil den ekstra vekten gjøre det vanskeligere for dem å puste, sa han.

En annen spesialist, Peter van der Voort fra Groningen Universitetssykehus, kommenterte det samme. «Nesten alle pasientene på en av intensivavdelinger er overvektige. Vi vet ikke hvorfor, men det er veldig merkbart», sa han.

Daily Mail noterer at amerikanere er blant de mest sårbare folkegruppene når det gjelder alvorlig covid-19, ettersom store deler av befolkningen er overvektig, har diabetes og høyt blodtrykk. 80 millioner amerikanere har høyt blodtrykk, 100 millioner har diabetes eller pre-diabetes og 102 millioner har høyt kolesterol. 42 prosent av den voksne befolkningen er sykelig overvektig. Kun en liten andel av den voksne befolkningen anses som lav-risiko ved coronasmitte.

Tallene fra Worldometer i skrivende stund:

Dutch News

Kjøp Klanen her!