Det har vært langt mellom de positive nyhetene fra koronaepidemiens Italia, men mandagens bulletin setter endelig litt etterlengtet optimisme i befolkningen. Antallet nye aktive smittetilfeller det siste døgnet er ifølge det italienske sivilforsvaret 1648, det laveste på nesten tre uker. Det er 812 flere døde, og 1590 nye helbredede:

Fallet i den blå kurven er så bratt at man må ta høyde for at det forekommer forsinket registrering, slik tilfellet var den 22. mars. Men selv om tallet på nye aktive smittetilfeller skulle være noe høyere i morgen enn i dag, vil en nedadgående trend likevel bekreftes. Spørsmålet er bare hvor hurtig den er.

Dermed kan man også se det hittil klareste tegnet til utflating i de akkumulerte smittekurvene:

Dette er naturligvis ikke tiden for å feire, det vil fremdeles behøves stor disiplin, og antall dødsfall, som er kommet opp i 11.591, vil øke ennå. Regjeringen har da også besluttet å forlenge samtlige smitteverntiltak frem til 1. påskedag.

 

Kjøp den svenske antologien «Klanen» redigert av Per Brinkemo og Johan Lundberg her!
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.