Tellenes Vindpark dagen før offisiell åpning i 2017. Vindparkens 50 vindmøller ligger i kommunene Sokndal og Lund sør i Rogaland. Google har forpliktet seg til å kjøpe strømmen fra Tellenes de neste 12 årene. Vindkraft, vindmøller, vindturbiner.

Teknisk Ukeblad melder at COVID-19 nå påvirker leverandørindustrien til flere industrisektorer. Montering av 100 turbiner på Europas største vindpark på Fosen kan også bli satt på vent, bekrefter Statkraft overfor TU.

Den europeiske vind-industrien  leverer vindturbiner til mer enn 80 land. Industrien er avhengig av både europeiske og globale forsyningskjeder for råmaterialer og industrielle komponenter. Etter hvert som stadig flere blir syke eller satt i karantene, vil leverandørkjeden bli rammet, skriver Wind Europe i en pressemelding.

I Trøndelag er Fosen Vind snart ferdig med å bygge ut Europas største vindkraftverk på land. Parken består i realiteten av seks ulike vindkraftverk som er bundet sammen i ett kraftsystem. Tre av parkene er ferdigstilt og i drift, men montering av de siste 100 turbinene kan altså bli utsatt.

Dette er mer dårlig nytt for vindkraft-profitørene etter at det tyske vindkraftmarkedet brøt sammen i 2019. Tyskland alene har brukt mer enn 1.000 milliarder euro på vindkraft men er fortsatt like avhengig av fossilkraft, og til slutt tålte ikke kraftnettet mer av den voldsomme ustabiliteten og tilfeldigheten som vindkraft gir.

Leverandøren Vestas jobber med mål om å få montert turbiner i løpet av sommeren og høsten 2020. De tre parkene som ennå ikke er ferdig montert er Geitfjellet, Harbaksfjellet og Kvenndalsfjellet. Ikke uventet er dette gledelige nyheter for alle som jobber mot raseringen av norsk natur og kraftforsyning med vindkraft.
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.