Kister i Serina-kirken nær Bergamo. Foto: Flavio Lo Scalzo / Reuters / scanpix

Antall virusdøde i Italia sank litt søndag til 651, tallet er likevel det nest høyeste siden utbruddet startet. Veksten i antall smittede har avtatt.

I går ble det meldt om 793 døde, men 651 er likevel høyere enn fredag, da Italia registrerte 627 ofre.

Koronaepidemien har dermed kostet 5.476 liv i landet.

Antallet smittede er nå 59.138, en økning på 10,4 prosent.

Dette er den laveste prosentvise veksten i antall koronapositive som er målt siden epidemien begynte, og klart lavere enn den daglige økningen på 13–14 prosent den siste uken.

Tallene nærer naturlig nok et visst håp om at situasjonen ikke vil forverre seg kraftig, også i lys av de ekstra smitteforebyggende tiltakene som regjeringen har iverksatt de siste dagene.

Myndigheter og observatører maner imidlertid til ikke å ta gleden på forskudd eller løsne på karantenedisiplinen. Antallet smittede og døde vil fremdeles stige, men smitteraten ser altså ut til å være noe lavere.

La oss håpe at de neste tallene bekrefter tendensen, uttaler sivilforsvarets sjef Angelo Borrelli.

En tverrfaglig forskergruppe ved Universitetet i Genova estimerte den 17. mars at smittetoppen i Italia ville nås 23.–25. mars.

 

Kjøp Peder Jensens bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.