Regjeringen jobber på spreng med å skaffe til veie mer smittevernutstyr. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Helsepersonell begynner å merke mangel på smittevernutstyr. Noen melder fra at de bare har nok til noen dager til med Antibac, hansker og munnbind.

Sykepleiere i Oslo har allerede begynt å spare på utstyr som skal beskytte helsepersonell fra å bli smittet av koronaviruset, skriver VG.

I en undersøkelse svarte 13 av 15 bydeler i Oslo på spørsmål om utstyrsbeholdning. Bare to av bydelene oppga at de har nok.

– Vi har heldigvis fått tak i noe utstyr som går inn til sentrale lagre og som fordeles ut til kommuner etter det behovet som er meldt inn. Men vi har behov for mer, og dette er en kritisk faktor ikke bare i Norge, men også internasjonalt, sier helseminister Bent Høie (H) til avisen.

For å få til fordeling etter behov, rasjoneres det mellom landets helseforetak. Helse sør-øst har fått nasjonalt koordineringsansvar for innkjøp av smittevernutstyr, testutstyr og legemidler.

 

Kjøp Peder Jensens bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.