WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus. Foto: Christopher Black / WHO via Reuters / Scanpix.

Koronapandemien, som har nådd nesten alle land i verden, sprer seg stadig raskere, opplyste sjefen for Verdens helseorganisasjon (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus under en pressekonferanse i Genève mandag.

Mer enn 350.000 smittede er påvist verden rundt, og antallet døde har nå passert 15.000, melder CNBC.

“The pandemic is accelerating,” WHO Director-General Tedros Adhanom Ghebreyesus said at a press briefing from the organization’s Geneva headquarters. “It took 67 days from the first reported case to reach 100,000 cases, 11 days for second 100,000 cases, and just four days for the third 100,000 cases.”

WHO-sjefen oppfordrer G20-landene til å trappe opp produksjonen av smittevernutstyr for helsepersonell, og til ikke å forby eksport av livreddende utstyr.

“We need unity among the G20 countries who have more than 80% of the global GDP,” he said. “If we don’t prioritize protecting health workers, many people will die because the health worker who could have saved their lives is sick.”

Økonomer spår at pandemien vil fremkalle de verste nedgangstidene siden 1930-tallet, melder NTB.

 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.