Storbritannias vitenskapelige sjefsrådgiver, Sir Patrick Vallance, mener at det vil være en fordel om ca. 40 millioner briter blir smittet med korona-viruset. Bare med en stor andel smittede, kan vi få en generell immunitet mot viruset, sier han. Det er naturlig nok ikke de eldre og svake som han ønsker skal smittes, men de yngre. Det kreves rundt 60 prosent smitte i befolkningen for at en generell immunitet inntreffer, sier Sir Patrick Vallance.

Hvis dødsraten er 3 prosent, så vil dette innebære en million døde. Bare i Storbritannia. Andre eksperter sier at dødsraten nok blir lavere enn tre prosent, kanskje under 1 prosent.

Scientists have crunched coronavirus numbers to reveal the fatality rate for those with underlying health problems. Data from China shows 10.5 per cent of heart disease patients who became ill with COVID-19 did not survive, compared to 0.9 per cent of healthy people

I motsetning til mange andre europeiske land, så har ikke Storbritannia stengt skoler og barnehager enda. Grunnen til dette er at da er det først og fremst besteforeldre som trår til som barnepassere og da er de mer utsatt for smitte av viruset via barna. De vil vente med et slikt tiltak, sier de.

Omtrent 30.000 mennesker er testet for korona i Storbritannia og i skrivende stund er det 798 som har testet positivt.

Det forventes at toppen på smittegrafen vil inntreffe i midten av juni.

Det vil være farlig å forsøke å stanse viruset for tidlig, mener Vallance. For da vil det komme tilbake senere.

‘All of the evidence from previous epidemics suggests that when you do that and then you release it, it all comes back again…  this is to make sure we don’t end up with a sudden peak again in the winter, which is even larger, which causes even more problems.’

Vallance sier at dette viruset kan komme tilbake hvert år.

Selv om britene jobber hjemmefra, har hamstret toalettpapir, pasta og antibac og nøler litt med å håndhilse, så går livet ellers nokså normalt. Britisk humor fornekter seg ikke:

People share hilarious working from home memes while off due to coronavirus

Karantenetid på 7 dager er det som anbefales offisielt hvis man får symptomer.

Daily Mail

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂