Utenriksminister Ine Eriksen Søreide. Foto: Geir Furuseth

Det er ikke aktuelt for Norge å konsultere med andre land om hvordan norske myndigheter utøver myndighet på Svalbard, slår utenriksministeren fast.

Russland mener Norge krenker Svalbardtraktaten ved å begrense russisk aktivitet. Dette synet ble uttrykt i et brev til Norge fra Russlands utenriksminister Sergej Lavrov i februar.

– I mitt svar gjentar jeg norske syn og posisjoner som også er godt kjent for russisk side, sa utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) i sin utenrikspolitiske redegjørelse i Stortinget torsdag.

– Jeg vil understreke at det ikke er aktuelt å konsultere med andre land om hvordan vi utøver myndighet i egne områder, verken på Svalbard eller i landet ellers. Dette vet russiske myndigheter godt, slo hun fast.

Hun understreket samtidig at det praktiske samarbeidet lokalt mellom russiske aktører og norske myndigheter på Svalbard er godt, og at russiske virksomheter respekterer norsk myndighet.

Kjøp Sammenstøt mellom sivilisasjoner? her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.